Saç egzama

Egzama vücudun her yerinde görülebilen bir cilt rahatsızlığıdır, yapısı gereği en sık rastlanan yerlerden biriside saçlı deridir. Tam bir alerjik reaksiyon olmasa da klinik bulgular alerjiye çok benzer. Saçlı deri egzamasının sebebi çok açık değildir ama aşırı yağlanma olması ve hastaların % 60 kadarında mantar (malassezia furfur) görülmesi hastalığın mantar ve yağ metebolizmasından olduğunu düşündürür. Bunun dışında stres, tahriş edici şampuan kullanımı, saç ilaçları kullanımı, boya ve benzeri kimyasallar, jöle kullanımı gibi saçlı deriye uygulanan maddelerle de olabileceği bilinmektedir.
Klinik olarak deride kırmızılık, kaşıntı, aşırı kepeklenme, yağlanma ve nemlilik vardır. Seyrek olarak bu bulgulara saç dökülmesi de eşlik eder.

Kafada Yağlı Egzama

Aslında hastalık bir saç hastalığı değil saçlı deri yanı kafa derisinin bir hastalığıdır, doğru tanımlama budur. Tedavisinde e deri tedavi edilir.

Yağlı İgzama İlacı DermoTTO

Sayfada bu sınıf ürünlerin en değişik olanı incelenmiştir, yağlı egzamanız varsa koumalısınız. Yağlı egzama tedavisinde en önemli sorun kullanılan kortizonların yan etkileri ve bu sebeple ilaçların sürekli kullanılamamasıdır. ilaç kesilince hastalık tekrar ortaya çıkar.
DermoTTO nun en önemli avantajı budur içerdiği bitkisel kortizon sayesinde yan etki yaşanmaz ve seyrek olarak kullanılarak hastalığın tekrarı engellenir.
DermoTTO saçlı deri sorunları için geliştirilmiş bür losyondur. konazol gibi aşırı kepek sebebi olan mantarın tedavisinde etkili olduğu gibi dermovate gibi kortizon içeren losyonların kullanıldığı sebore ve sedef tedavisi için geliştirilmiş bir üründür.
İçeriğindeki iki bitkisel özler hakkında en fazla bilimsel çalışma yapılmış tedavi ürünleridir.
Bunlardan TTO (Tea Tree Oil) mantar ve yağ salgısından kaynaklanan sebore tedavisinde meyan kökü özütü ise bitkisel kortizon içeriğiyle sebore ve sedefte tüm dünyada kullanılan maddelerdir ve son derece başarılı sonuçlar olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Saçınızda sebore veya yoğun kepek varsa kortizon ve mantar ilacı kullanmak yerine tercih edebileceğiniz bir ürün. Kortizonun yan etkilerini yaşamadan sorununuzdan kurtulabilirsiniz.
Diğer ürün meyan kökü özütü ise bitkisel kortizon kabul edilen herbal steroidlerin en yoğun olduğu üründür ve kortizon yerine güvenle kullanılabilir.

Dermo TTO Kullanılan Durumlar

Kepek
Kepek normalde herkeste olur ve cildin yenilenmesinden kaynaklanan fizyolojik bir durumdur ancak yoğun kepek durumu normal değildir ve temelde malassezia furfur adlı mantar sebep olur.
Yoğun mantarda asıl sebep olan mantar tedavi edilmediği sürece yani sıradan şampuanlarla kepek önlense de kısa sürede yeniden ortaya çıkar. Kepeğin aşırı olduğu durumlarda mantar tedavisi yapılmalıdır.TTO yoğun kepek sorununun çözümünde cilde yerleşmiş bu mantarı yok ettiği için mantarı da kalıcı olarak düzeltir.
Yağlı egzama
Net sebebi bilinmemektedir,cildin enflamatuar reaksiyonudur ve aşırı yağlanma görülür. Yapılan çalışmalarda % 60 sıklıkta mantarlar olduğu görülmüştür.
Tedavide kortizonlar ve mantara etkili madde içeren solusyonlar kullanılmaktaydı ancak son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalarda TTO nun enflamasyonu azalttığı, mantarı yok ettiği ve ciltten yağ salgısını azalttığı görülmüş ve tedavi protokolüne alınmıştır.
Sedef
seboreik dermatite benzer klinik bulgular vardır sebebi bilinmeyen bir şekilde cildin yenilenme hızı normalin 30-40 katına çıkmıştır.Tedavisinde yaygın olarak bölgesel kortizon kullanılmaktadır. TTO kortizone benzer şekilde ciltteki kızarıklığa sebep olan reaksiyonu azaltmaktadır.

ilerlemiş yağlı egzama
Meyan kökü bitkisel kortizonun en yoğun olduğu bitkidir,kökün özütünden elde edilen solusyonların prednizolon ve diğer kortizonlarla kıyaslamasında yakın etki görüldüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Saçlı derinin en sık görülen rahatsızlıklarından biri olan seboreik dermatittir ve yaygın olarak kortizonlu solusyonlarla tedavi edilir ancak hastalığın kronik olduğu ve sürekli alevlenmeler gösterdiği göz önüne alınırsa kortizonuların yan etkileri tedavinin devamına engel olmaktadır.

kulak arkasında yağlı egzama
Meyan kökü özütünden elde edilen fitokortizon tüm bu yan etkilere sebep olmamaktadır.
Yağlı egzama tekrarladığında bu güne kadar kullandıklarınızdan farklı bir ürün olan ve tamamı bitkisel özlerden oluşan dermotto denemenizi öneririm.

Seboreik dermatit egzama

Yağlı alanlarda gelişen bir tür kronik bir deri reaksiyonudur.Aşırı yağlanmanın bir türü gibi değerlendirilebilir ama alerjik zeminde önemlidir: Kesin nedeni belli olmayan enflamatuar ve kaşıntılı bir hastalıktır. Toplumdaki sıklığı %3-4 sıklıkta görülür.

Bulgular

Özellikle üç farklı yaş grubunda; bebeklikte, orta yaşlarda ve yaşlılarda görülür. Bebeklerde, 8-12 ay arasındakilere herhangi bir tedavi yapılmadan iyileşir Kaşıntı bebekler arasında yaygın değildir. Sık sık inatçı bir pişik derisi döküntü eşlik eder.
Bunun sebebi doğumdan önce anneden çocuğa geçen hormonların yavaş yavaş kaybolması olabilir. Bazı bebeklerde sadece bez kullanılan yerlerde gelişir; fakat bu durum farklı bez kullanımlarıyla giderilebilir. Diğer yaş gruplarında görüldüğünde, tedavi edilsin veya edilmesin tekrarlar ve kaybolur. Soğuk havalarda alevlenmeler olabilir. Uzun yıllar süren ve inifli çıkışlı seyir gösteren hastalık sedef hastalığı için zemin hazırlayabilir

Saçlı deri ve kıllı alanları çok seven hastalık, yüzde, göğüs ortası ve sırtta çok sık yerleşir. Görüntüsü bölgeye göre değişebilmekle birlikte tipik görüntü kırmızı turuncu eritemli zeminde yağlımsı şeklindedir.

Saçlı deride görülen seboreik dermatit çok aşırı kepeğe neden olduğundan hastayı çok rahatsız edebilir.

Nedenleri

Hormonal dahil olmak üzere birçok faktör, suçlanmış olmasına rağmen genellikle nedeni bilinmemektedir, ancak hastalık genetik (kalıtsal) ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonu sonucu olduğu genel bir bilgidir.
Genellikle, bir sinirli cilt, zayıf bağışıklık sistemi ve genetik bir faktör nedenleri arasında yer almaktadır Fiziksel stresin neden olduğu, nörolojik şartlardaki kişilerde ,Parkinson hastalarında yüksek doz ve sürekli alkol alanlarda eğilim fazladır .
Varisli damarlar ve kronik enfeksiyonlar ,bacaklar hesabında kan akışını etkileyen durumlar olası nedenleridir. Çocularda aşırı A vitamini alımı, biotin eksikliği nedenler arasında sayılabilir

Net olarak kanıtlanmamış olsade mantarlarda suçlanmaktadır, Seboreik dermatit Malassezia maya bir formun bir çoğalmasına inflamatuar reaksiyon içerebilir,
Maya cilt tahriş eder ve alevlendiren toksik maddeler üretir. Seboreik dermatit olan hastalar mayaya karşı düşük bir dirence sahiptirler

Seboreik dermatit zamansız uygulanan bir ilaç yüzünden de ortaya çıkabilir (kükürt, civa, antihistaminikler, sülfamitler, penisilin, vb. ile yapılmış tozlar ya da merhemler).

Ev kadınlarında görülen egzama (el egzaması) çamaşır suyundaki potasyum bikromata, çeşitli çamaşır sularına, hatta lastik eldivenlere bağlıdır.

Giysilerin yaptığı egzamalar genellikle kauçuktan ve sentetik dokumalardan ileri gelir (oysa, aslı nedeni boyadır, özellikle siyah, mavi ve yeşil renkli boyalar, yoksa hep söylendiği gibi kumaş değil). Boyundaki egzama çoğunlukla yüksek yakalı hırka giyilmesinden ileri gelir.
Ayak egzaması ayakkabıdan ileri gelebilir (deri boya, cila ya da yapıştırıcı). Madenler (özellikle nikel) bir temas egzamasına neden olabilir (saat bileziği, zincir vb.). Deri testleri bazen temas egzamasının nedenini ortaya çıkarabilir.

Tedavide sıklıkla kortizonlu kremler kullanılır ancak uzun süre kortizon kullanımı ciddi yan etki yapabilmektedir.

Saçlı deride ise en önemli sorun uygulanacak kortizonlu losyonlar saç dökülmesi yapabilmektedir.
Üzerinde çok sayıda bilimsel çalışma yapılmış TTO ve bitkisel kortizon meyan kökü extractı nın kortizonlardan daha iyi sonuç verdiği kanıtlanmıştır.Yan etki yaşamamak için bu gurup ürünler tercih edilebilir.

Sebore

Sebore yağ anlamına gelen sebum kelimesinden türemiştir yani yağlı cilt sorunudur.
Tüm cildi etkileyebili, cilt kıvrımları ve yağ salgısının fazla olduğu kıllı alanlar en sık tutulan yerlerdir.
Sebore kolay söylendiği için alışıldık kelime olsa da tam adı yağlı egzamadır.
Saçlı deri yağlı egzamanın en sık rastlandığı alanlardandır.Rahatsızlığın fazla olmasının sebebi kafa derisinde yağ salgısı ve kaşınma daha fazladır,ilaç uygulamak daha zordur ve abartılı düzeydeki kepek hastaya sıkıntı verir.
Bu bölgedeki hasalık daha çok saçın sınırına kadar gelir ama yüz bölgesine kadar ilerlemez ve çizgi şeklinde sınırlanır. Kafadaki hastalığın tedavisi daha çok bölgesel uygulamalarla yapılır.
Uygulanan ilaçlar sıklıkla kortizon içeren krem veya solusyon şeklinde ürünlerdir.
Kortizonlu ürünler hastalığın kaşınma, pullanma gibi bulgularını kısa sürede geriletir ancak bir süre sonra hastalığın bulguları yeniden ortaya çıkar.
Sürekli kullanılması ise bu kez kortizona bağlı yan etkiler görülmeye başlar.

Bitkisel kortizona ek  olarak çay ağacı yağı kullanımı seboreik dermatitlerde % 60 sıklıkta görülen mantarın tedavisini yapması yanı sıra cilt reaksiyonunu hafifletmekte ve daha hızlı bir düzelme sağlamaktadır.

Saçlı derideki sebore tedavisi için genellikle diğer cilt sorunlarında da kullanılan kortizonlu kremler yada losyonlar kullanılır ve yan etkileri sebebiyle kısa sürede kesilmesi gerekir hastalık tam iyileşemediğinden tekrar ortaya çıkar.
Saçlı deri seboreik dermatiti sedef tedavisine özel geliştirilen dermoTTO losyon bitkisel kortizon ve TTO içermekte ve kortizonun yan etkilerine sebep olmamaktadır.

Hastalığın daha çabuk düzelmesi ve tekrarının engellenmesi için seborede etkili bir şampuan kullanılmalıdır, tedavide en etkili madde climbazol dür ve climbazol içeren şampuan mutlaka kullanılmalıdır.

http://www.seboderm.com için tıklayın

Saç egzaması tedavisi

HAKKINDA admin

32 Yorumlar

  1. hocam bu dermotto saç losyonu dediğiniz bende bi ilaç var konazolla yanında verilen dermovate saç losyonu onlar aynı şey mi oluyor ?
    Dr.Muharrem Kaya
    hayır aynı şeyler değil

  2. Merhabalar ben 18 yaşındayım yaklaşık 4 yıldır saçımda yağlı egzama var başta doktor losyon ve konazol şampuan vermişti biraz işe yaradı ama geçmedi sonra 2 kere kına sürdüm yine iyi gelmedi en son geçenlerde doktora gittim yine konazol şampuan ve bi karışım verdi 2 hafta uyguladımama pek bi etkisini göremedim tabi bu süre zarfında saçım kalmadı eskiden çok gür olan saçlarımdan geriye 3-4 tutam kaldı lütfen bişeyler Öner’in kaşıntım fazla artık 2 günde bir saçımı yukamazsam olmuyor ne önerirsiniz beklazon losyonunu uygulasam mı lütfen bişey söyleyin
    Dr.Muharrem Kaya
    dermotto losyon ve climbazol içeren şampuan kullanmanızı öneririm.losyonu haftada 3-4 defa uygulayın,bone takarak 3-4 saat bekletin.daha sonra seboderm şampuanla ykayın

  3. Şehriban kahreman

    Hocam birkaç soru sormuştum ama geri dönüş yapmadınız eczaneye sordum dermotto losyon diye bir ilaç yok dedi climbanol içeren şampuan verdiniz bu ilaçları nerden bulacagım teşekkürler
    Dr.Muharrem Kaya
    sorunuzu cevaplamışım.aşağıda siz görememişsiniz.üretici firmadan temin edebilirsiniz(Hairpharma)
    saçlarınızı sıfırlamanız gerekmez.şikayetlerinizin 15 günde hafiflemesi gerekir.tam geçene kadar kullanın.şikayetleriniz düzelince yıkanma sıklığınıza göre haftada 1-2 defa seboderm şampuan kullanmalısınız ki nüks etmesin.sizin için uygulama zor olmazsa saç diplerine akşamları pruzon pomatda uygulayabilirsiniz

    • Şehriban kahreman

      Hocam vermiş olduğunuz bilgiler icin teşekkürler saclarim cok gür ve çok dalgalı bu yüzden sıfıra yakın vurdursam ilaclari kullanmam daha verimli olmazmi acaba bunun icin sormustum vurdurmaniza gerek yok demişsiniz ama ilaclar diplerine ulasmayinca verim alabilrmiyiz pek anlamadim son bir bilgi verirseniz sevinirim cok teşekkürler
      verdiginiz ilaclari uygulayacam cok ama cok teşekkürler
      Dr.Muharrem Kaya
      bayan olunca sıfıra vurdurmak sıkıntılı.eğer sıkıntı yaratmayacaksa siz bilirsiniz

  4. Şehriban kahreman

    Hocam sacimda asiri derecede kasinti oluyordu sonra farkettimki pul pul kepenk şeklinde doktora gittim bana yaglı saç egzaması olduğumu söyledi ve momecon losyon ve ketoral şampuan verdi birde eczanenin hazırladığı 10 gunluk bir kur verdi 15 kullandim gecmedi doktor ayni ilaclari birdaha verdi 15gun gene kullandim bi faydasını gormedim acaba sizce nasil bi tedavi uygulamalıyım herkez birde kaplıcalari dene dediler ben size sormayi uygun buldum saygılar
    Dr.Muharrem Kaya
    dermotto losyon ve climbazol içeren şampuan denmeni öneririm.egzamanın şiddetine göre haftada 3-4 defa dermotto losyonu saçlı deriye uygula ,bone tak ve 3-4 saat beklet,daha sonra şampuanla yıka.

    • Şehriban kahreman

      Vermiş oldugunuz ilaclar dermotto losyon climbanol içeren sampiyonu kullanmaya basladiktan sonra ne kadar devam etmeliyim yani kaç ay kullanacam bu ilaçlari kullanmadan önce saçımı usturayla sıfıra vurdummam yani kestirmem gerekiyormu eger geçmezse hamamı denememde sakınca varmı geçmezse farklı bir tedavi denemelimiyiz şimdiden çok teşekkürler
      Dr.Muharrem Kaya
      saçlarınızı sıfırlamanız gerekmez.şikayetlerinizin 15 günde hafiflemesi gerekir.tam geçene kadar kullanın.şikayetleriniz düzelince yıkanma sıklığınıza göre haftada 1-2 defa seboderm şampuan kullanmalısınız ki nüks etmesin.sizin için uygulama zor olmazsa saç diplerine akşamları pruzon pomatda uygulayabilirsiniz

  5. Hocam dermotto losyon ve seboderm’i nasıl kullanacağız? Ve bunları seboreik dermatit geçince bırakalım mı yoksa hep devam mı edeceğiz
    Dr.Muharrem Kaya
    şikayetlerinizin şiddetine göre haftada 2-4 defa uygulamak gerekir.dermotto yu saç diplerine sürüp,bone takıp 3-4 saat bekletip ,seboderm şampuanla yıkayacaksın.tam düzelme sağlandıktan sonra yıkanma sıklığına göre haftada 1-2 defa seboderm şampuanla yıkamaya devam edersen nükslerden korunmuş olursun

  6. Hocam merhabalar,belki birileri daha önce sormuştur ama rastladim neyse..4-5 yildir saçimda,sakal ve göges killarinin arasinda kepeklenme oluyor,s.dermatit var..kortozol mu ne kullandim bir işe yaramadi sadece eczaneden aldiğim kükürtlü sabunlar işe yariyor günlük sac için kullsniyorum,ancak en ufak bir değişiklikte tekrar olusuyor kepek ve saçlarim ön üst bölge ve kulak üstlerimde saçlarim bitmek üzere,neyapayim hocam ? Bayadir minoxil kullaniyorum kellesmemi yavaslatsada emgellemiyor,bu kepekten midir ?
    Dr Muharrem Kaya
    Kepekten o kadar dökülme beklenmez
    Kükürtlü sabunla düzeldiyse devam edin kortizon gibi yan etkis yok

  7. Merhabalar Bnm başimda dermotit sedef egzama var fakat bu vücuduma da geçti boynumda göğüs bölgede ve sirtimin yarisinda cikti onerebilceginiz krem şampuan vs var mi ve bunlar hic gitmicek mi yani yaslanana kadar bu hastalikla yaşayacak miyim ?
    Dr Muharrem Kaya
    Zaman zaman azalıp artabilir

  8. SAÇ EGZAMASINDA DENEYİMLİ FORMÜLLER ve TAVSİYELER (15.11.2014) :
    Egzama, Saç Egzaması, Seboreik Dermatit, Sedef, Mantar, Saç Dökülmesine karşı çözümler, kürler, formüller, yiyecekler, çareler vs.
    Egzamanın tüm türlerin sebepleri bilinmemektedir. Kimi türleri ilaç ya da alternatif tıp ürünleri ile geçmektedir. Yalnız uzun ya da yakın sürede nüksetmektedir. Birçok kaynakta DENİZ SUYUNUN egzamaya iyi geldiği ifade edilmektedir. ( Saç egzamasında; hem kabuk, yara, kaşıntı, psikoloji ve kepekler vs. karşı karşıyayız. )
    Aşağıda yazdığım ilk 1. ay yoğun geri kalan 2.-3. ay ise uygulanması gereken kürler, yiyecekler ve yasak yiyeceler mevcuttur.
    Bu yazıyı yazma sebebim; kendi saç egzamamda uygulayıp başarıya ulaştığımdan paylaştım. Dileyen, bu hastalıkla müzdarip hastalar, uygulayıp uygulamaması sizlerin takdiridir. Tabiki bunu uygulamadan önce doktorunuza başvurunuz.
    Faydalı olduğu taktirde, Allah c.c. razı olsun denmesi yeterli. Şimdiden geçmiş olsun.
    ( Egzamayı içten yok etmek için; Tavsiye edilen yiyeceklerle HİSTAMİN ile TOKSİKLERİ vücuttan azaltmaya çalışmaktayız. Egzamayı dıştan yok etmek için; kürler ile şampuanlar saçlarımızın kökü, derisini yeniden hayat vermek. Histamin için ilaç tedavisi, egzama için kortizonlu ilaçlar doktorlar tarafından verilmektedir. )
    Saç Egzaması için 3 aylık tedavi;
    Stresten uzak duracağız, egzama bölgelerine güneş gelmeyecek, sıcak su ile teması olmayacak, SAÇINIZI USTURAYA VURDUKTAN SONRA;
    3 AY BOYUNCA YASAK OLAN YİYECEKLER;
    Siyah çay, kahve, kafein, rafine şeker, rafine deilmiş tahıllar, sigara, alkol, kırmızı et, asit içecekler (kola, gazoz vs.), hazır meyve suları, yumurta, süt, süt ürünleri, üzüm, patlıcan, domates, hindistan cevizi, buğday, gluten, mısır, soya, çilek, fıstık, kuruyemiş, turşu, kırmız renkli meyve-sebzeler YENİLMEYECEKTİR.
    3 AY BOYUNCA YİYECEKLER ve İÇİLECEKLER;
    ***BOL MİKTARDA TAZE MEYVE ve SEBZE TÜKETİLECEKTİR.( kırmızı renkliler hariç )
    ***GÜNLÜK SU TÜKETİMİ 3 LİTRE OLACAK. ( PH 7,2-8,4 )
    Sabah kalktığımızda aç karnına 1/2 litre su
    Akşam yatmadan önce 1/2 litre su
    Gün içinde 2 litre su ( yemekten 15 dakika önceye kadar, yemekten 1 saat sonra, yemekte yerken su içilmeyecek)
    *** SICAK İÇECEKLER; GÜN BOYUNCA 6-7 FİNCAN ADA ÇAYI ile YATMADAN YARIM SAAT ÖNCE PAPATYA ÇAYI İÇİLECEK.
    1.AY UYGULANACAKLAR: ( 4 hafta boyunca her hafta saçınızı usturaya vurulacak)
    SABAH; 06:00-09:00 arası,
    saat 06:00; 1/2 litre ph 7,2-8,4 oda sıcaklığında SU içilecek
    saat 06:30; 2 avuç KURUTULMUŞ BEYAZ DUT yenilecek.
    saat 07:00; 1 tatlı kaşığı soğuk çekilmiş ÇÖREK OTU YAĞI içilecek
    saat 07:00; Tüm baş bölgenize, TATLI BADEM YAĞI sürülecek. (akşama kadar kafanızda kalacak)
    GÜN İÇİNDE; 09:00-18:00 arası,
    3 saat ara ile 1-2 dakika kafamızda egzamalı bölgelere hafif hareketlerle MASAJ yapılacak.
    4-5 bardak ADA ÇAYI içiniz
    AKŞAM; 18:00-24:00 arası,
    saat 18:00; Akşam yemeği ( mümkünse bol sebzeli )
    saat 18:15; sabahta sürdüğünüz tatlı badem yağını saçınızdan gidermek için SEDOLİN ŞAMPUAN ile yıkayınız.(iyice çalkalayın ILIK SU İLE ISLAK SAÇA 2 dakika boyunca masaj yapılarak saç derinize iyice yedirin yalnız durulanırken vücudunuzu sabunlayın bu işlemei 2 kere yapacaksınız GÖZE KESİNLİKLE GELMEMESİ GEREKİR)
    saat 18:30; kafanızı MADEN SUYU (1.kalite, özkaynak, kızılcıhamam, kızılay) ile yıkayınız.
    saat 18:45; 3-5gr SİYAH ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ TOZU ile 6-10gr hakiki ÇAM BALI iyice karıştırılıp yenilecek.
    saat 19:00; 1/2 (yarım) litre oda sıcaklığından ph7,2-8,4 SU içilecek
    saat 19:00; Kafamızın tüm bölgesine ÇAM TEREBENTİN YAĞI sürülecek
    saat 19:30; Kafanıza bol miktarda 1. sınıf NATUREL ZEYTİN YAĞI sürülecek. ( asit oranı %1 den düşük Ayvalık bölgesinde toplanan zeytinlerle üretilmiş zeytin yağı TARİŞ ya da KRİSTAL marka )
    saat 19:30-21:00; 2 bardak ADA ÇAYI ile BOL MEYVE yeniecek (kırmız renkli hariç)
    saat 21:00-23:00; BOL MEYVE yenilecek (kırmız renkli hariç) ile 1 litre SU (ph 7,2-8,4)
    saat 23:00; PAPATYA ÇAYI içiniz
    saat 23:30; ( MİDE SIKINTISI ÇEKMEYEN İÇİN DOKTORUNUZA danışın!!!) Vücuttaki bu mikrobu atmamıza en çok faydası olacak KÜR İSE; 1 HAFTA UYGULAYIN EĞER SAÇINIZDA EGZAMA AZALMADIYSA MİDE SIKINTISI YAŞAMADIYSANIZ 1 AY BOYUNCA DEVAM EDİNİZ, YARIM ÇAY BARDAĞI NATUREL ZEYTİN YAĞI ( asit oranı %1 den düşük Ayvalık bölgesinde toplanan zeytinlerle üretilmiş zeytin yağı TARİŞ ya da KRİSTAL marka ) içilir. Sonra TAZE SIKILMIŞ 3 ADET LİMONUN SUYU İÇİLİR. SONRA ODA SICAKLIĞINDA YARIM LİTRE SU (ph7,2-8,4) İÇİNİZ.
    saat 24:00; CLEAR MEN COOL SPORT MENTHOL şampuanla saçlarınızı yıkayınız.
    NOT: 1 AY BOYUNCA UYGULADIĞINIZ BU PROGRAM BÜYÜK İHTİMALLE SORUNU %90 ÇÖZMÜŞTÜR. YALNIZ BİTTİ DEYİP 2. ve 3. AY ÖNERİLENLERİ İHMAL ETMEYİNİZ.
    2. AY UYGULANACAKLAR: ( 4 hafta boyunca her iki hafta saçınızı usturaya vurulacak)
    Her gün sabah; 1 tatlı kaşığı KETEN TOHUMU yarım litre SU ile (ph 7,2-8,4) içilecek.
    Her gün öğlen; 2 avuç KURUTULMUŞ BEYAZ DUT yiyiniz.
    Her gün akşam; NATUREL %0.8 ZEYTİN YAĞINI kafanıza sürerek en az 3-4 saat bekleyiniz.
    Her gün yatmadan önce; SEDOLİN ŞAMPUAN saçınızı yıkayınız. Ayrıca 1 tatlı kaşığı SOĞUK ÇEKİMLİ ÇÖREK OTU YAĞI içiniz.
    Her gün güniçinde 6-7 adet ADA ÇAYI içilmeye devam edilecek.
    ( HAFTA 1 KERE 10 LİTRE SUYA 10 KAYA TUZUNUNU ERİTİP ÖNCE KAFA OLMAK ÜZERE TÜM VÜCUT YIKANACAK. SONRA BOL ILIK SU İLE TESBİHLENİN)
    3. AY UYGULANACAKLAR:
    Her gün sabah; 3-5gr SİYAH ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ TOZU ile 6-10gr hakiki ÇAM BALI iyice karıştırılıp yenilecek. Ayrıca TATLI BADEM YAĞI kafanıza sürünüz.
    Her gün öğlen; ÇUHA ÇİÇEĞİ HAPI tok karnına içiniz.
    Her gün akşam; 1 adet MELİSA ÇAYI içiniz.
    Her gün saat 18:00; CLEAR MEN COOL SPORT MENTHOL şampuanla saçlarınızı yıkayınız.
    Her gün 18:30; Kafanızın tüm bölgesine, CORESATIN 30gr SARI KREM sürünüz.
    Her gün yatmadan 1 saat önce 2 avuç KURUTULMUŞ BEYAZ DUT yiyiniz.
    Her gün güniçinde 6-7 adet ADA ÇAYI içilmeye devam edilecek.
    ( HAFTA 1 KERE 10 LİTRE SUYA 1 LİTRE ELMA SİRKESİ İLE ÖNCE KAFA OLMAK ÜZERE TÜM VÜCUT YIKANACAK. SONRA BOL ILIK SU İLE TESBİHLENİN )

    DOKTORUNUZUN OLURUNU ALARAK TAVSİYE ETTİĞİMİZ İLAÇSIZ UYGULAMAYA RAĞMEN SAÇTAKİ EGZAMANIZ DEVAM EDİYORSA; EGZAMAYI ŞOKLAYIP YOK EDİLECEK 2 ADET TAVSİYEM OLACAK.
    ALLAH C.C. ŞİFA VERSİN. HAYIRLI GÜNLER. (S.ÇALAPKULU)

  9. Ben 60 yaşındayım 30 seneden beri saç derimde egzama var. İlk başta kulağımda kaşıntı ve kaıntı başladı daha sonra başıma geçti. Başımda pul pul dökülme, yara, kanama şeklinde oluyor. Her ne ilaç, şampuan kullandıysam da iyi gelmedi. Aşırı kaşıntı, sulanma, tabaka tabaka pullanma oluyor. Ne kullanmalıyım.
    Dr.Muharrem KAYA
    dermotto losyonu kullanmadan ümidiniz kesmeyin, şampuan olarak ta climbazol içeren bir şampuan kullanın

  10. Benim saçimda aşiri kaşinma kabuklanma ,sivilceyani yara gibi ama kuru kaşıntı yaptiginda dayanamıyorum doktora gittim aldigim ilaçlarin yardimi olmadi gibi tekrar olmam lazimmi yoksa başka doktora gidimmi
    Dr.Muharrem KAYA
    dermotto losyonla climbazol içeren şampuan kullanın düzelir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir