Sakal Çıkmaması

Her gün tıraş olmak bir çok erkeğe zor gelebilir ama sakalın hiç olmaması erkekte ciddi sosyal sorun yaratabilmektedir. Bu sorunlar genellikle erkeksi görünümün tam olmaması ve gerçek yaşından çok daha genç göstermektir. Olduğundan geç görünmeyi bir çok köse için önemsenmese de erkeksi görünümünde eksiklik hisseden ve bunu takıntı haline getirenlerde ciddi sorun olabilmektedir.

Sakal ekimi video ve fotoğrafları için instagram.com/sakalekimi

sakal ektirme

Sakal Çıkmaması

Şu sebepler sayılabilir;

– Hormon eksikliği veya olmaması; Erkeklerde yumurtalıkların görev yapamaması veya çeşitli sebeplerle yumurtalıkların olmaması. Bunlar ergenlikten önce olduysa sakallar hiçbir zaman çıkmaz ancak eksik olan testosteron hormonu dışardan alınarak ( bu amaçlı üretilen hap ve deriye sürülen ilaçlar vardır) tamamlanırsa sakallar normal insanınki gibi çıkar.

– Kök olmaması, hormonlar tam olsa da yeterli kalitede kök yapacak hücre yoksa sakalllar çıkmaz veya seyrekse seyrek çıkar.

– Çeşitli sebeplerle yaralanma; sıcakla yada kimyasal olarak cilt derin bir şekilde yandıysa çocuk büyüdüğünde yani ergenliğe girip hormonların etkisi başladığında sakalın, bıyığın ve favori bölgesinin yanık bölgesinde kıl çıkamaz.

Köselik sebebi için bir çok sebep sayılsa da en sık rastlanan 2 sebep vardır yüz bölgesi kıllarının kalitesini artıran hormonun eksikliği veya yokluğu diğer sık sebepse o bölgede gelişebilecek sakal olmamasıdır.

sakal-ekimi-videosu

Sakal Çıkmamasının Nedeni Nasıl Tespit Edilir

Yapılacak en akıllıca şey endokrinoloji veya cildiye bölümüne gidip testosteron hormonu için kantahlili yaptırmaktır. Çıkan sonuca göre tedavi planlanır.

Sakal Nasıl Çıkarılır

Yukarıda yazdığım gibi tahlil yaptırılır, tahlilde testosteron eksikse dışarıdan alınır. Testojel bant veya 2 haftada bir yaptırılan sustanon kullanılır. Tabiki bunlar uzman önerisi doğrultusunda olmalıdır.
Testosteronun düzeyi normalse dışarıdan almanın anlamı olmaz, tek çözüm ekimdir.

Bunun dışında yaralanma izlerinde tedavisinde tek çözüm ekimdir.

Sakal neden dökülür

Sakal insan vücudundaki en sağlam kıldır ve normalde hiç dökülmeyen kıl yapısına sahiptir.Çoğu kişinin yaşı ,lerledikçe saçı,kaşı ve vücut kılları dökülebilir ama ergenlikteki sakal sayısı ne kadarsa ileri yaşlardada aynıdır.

Sakalın kaliteli olması genetik kodlarından kaynaklanır,sakalın kökü diğer kıl köklerinden daha kalındır.Sakalın dökülmemesinin sebebi kökün kaliteli olmasından değil köke zarar veren hormonlardan etkilenmemesidir.

Diğer kıllar gibi kolayca dökülme olmaz ama sakalı döken etkilerde vardır.

Sakal Dökülme Sebepleri

– Saçkıran (allopecia areata)

Genel kelime saçkıran kullanılmaktadır ama sakalkıranda denilebilir. Sebebi bilinememektedir, vücutta sakalın köküne zarar veren madde oluştuğu (oto immun hastalık) düşünülmektedir. En büyük özelliği sakallar kısa sürede yuvarlak daireler şeklinde dökülür. Dökülme alanında hiç kıl kalmaz, yani tüyleşerek dökülme değil birden dökülme olur. Tedavisinde bölgesel kortizon enjeksiyonu, kortizonlu merhem ve cildi tahriş eden uygulamalar (sarımsak sürmek gibi) yapılır. Hiçbir şey yapılmasa bile kendiliğinden çıkabilir. Sakallar çıktığında genellikle aynen eskisi gibi olur.

– Tik şeklinde dökülme (traksiyonel allopecia)

Kişide sakalının belirli bölgesini çekiştirme tiki olur. Sakalları çeke çeke zaman içinde kök ölümüne sebep olur. Tedavide öncelikle tik terk edilmelidir.Kesinlikle terk edildikten sonra eksilen alana kök nakledilebilir.

  • Sakal bölgesi yaralanmaları

sakalda yanık iziBütün kıllı alanlarda olduğu gibi sakalların çıkacağı bölgede de köke zarar verecek kadar büyük yaralanmalar sakalın çıkmasını engelleyebilir. Bu yaralanma ergenlik öncesinde olursa sakallar hiç çıkamaz ,ergenlik sonrasında olursa dökülür ve çıkmaz.
Kök ölümü ; yanık, kesilme, kimyasak yanık gibi derin yaralanmalar sonucu oluşur. Bu şekildeki eksikliklerin tek tedavi şekli kıl kökü naklidir.

En sık görülen dökülmelerden biride lazerle dökülmedir,kişi sakalının elmacık kemiği ve boyun altı gibi istenmeyen yerde olanlarını lazerle yok etmek isterken lazerin yanlış kullanılması sonucu sınırlar istenmeyen yerlere etkilemesi sonucu gereksiz dökülmeler olabilir.Bu durumdada tek tedavi ekimdir.

Sakalda Yanık izi

yanık izi nasıl geçer yanık izi nasıl kapatılır

Yanık izi tedavisi bölgeye göre çok değişkenlik gösterir. Doğru yaklaşım ve iyi bir uygulamayla en iyi yanık izi tedavisi kıllı bölgelerdekiler için yapılabilir.

Sakal, bıyık, kaş, saç, kıllı kol bacak ve göğüs gibi vücut alanlarındaki yanmış yani kıl köklerinin etkilenmiş olduğu yanık izleri kıl kök nakliyla bu bölgelere kıl ekimi gibi yöntemlerle tama yakın kapatılabilir. Aslında iz yok olmaz ama nakledilen kıllar sayesinde kamufle edilir yani görünmez ve rahatsız etmez hale getirilir. Ekli resimlerde de görüleceği gibi çok dramatik görünen yanık izleri neredeyse farkedilmez hale getirilmiştir.

Yanık izi geçiren krem, merhem veya kapatıcılar satıcıya para kazandırmak dışında işe yaramaz.

Yanık izini geçirme mümkün değildir ama kamufle edilerek hasarlı bu alanda kanser gelişme riski de ortadan kaldırılmış olur çünkü ekilen kıllar bu zarif deriyi güneşin zararlı ışınlarından korur.

Yanık veya yara izleri kafanın saçlı bölgesinde de olur ve aynı şekilde tedavi edilebilir

Sakal Ekimi

sakal ekimi görselleri

Yüz bölgesindeki yanık izi, dökülme gibi sorunlar kıl kökü nakliyle tama yakın kamufle edilebilir, köselerde olduğu gibi hiç çıkmama durumunda ekimile ciddi kimlik değişimi yakalanabilir.
Bu tür ekimlerde sadece FUE yöntemi uygulanmalıdır çünkü FUT yönteminde sonuç felaket olmaktadır. 0.6-0.7 mm lik aletlerle motor kullanmadan el hassasiyeti ile alınan kıl kökleri alımla eş zamanlı olarak 0.6-0.7 mm lik aletler yardımıyla cilt kesilmeden ekilmelidir bu şekilde ekimin süresi kısaldığı gibi kökler beklemediği için kök ölümü de olmaz.kafada yanık iziKullanılan uçlar ince olursa için hem alım hem ekim yerinde herhangi bir iz ve ekim olduğuna ait bir belirti kalmaz. Ekim sınırlarını ve sıklığını kişi kendi belirler. Genel olarak hiç sakalı olmayan birine 1000 kök ekildiğinde köse görünümü gider ancak daha sık sakalım olsun denirse bu sayıyı daha yüksek tutmalıdır. Ekimin doğru uygulanan FUE ile yapıldığı ekimlerde sık ta olsa seyrek te olsa daha önce görmeyen berberin tıraş ederken ekim olduğunu algılayamayacağı kadar doğala yakın olur.
FUE ile istenilen yerden istenildiği kadar kıl kökü alınıp belirlenen alana istenilen sıklıkta ve o bölgede olması gereken doğal açısıyla ekim yapılır. İşlemin yardımcı personellere yaptırılmaması gerektiği kadar önemli bir konu olduğu için ekimi doktor kendisi yapmalıdır.
Ekim süresi sayıya bağlı olarak değişir bir günde 1000-1500 kök ekilebilir. Ekimin bir defada çok değilde zamana yayılmış bir şekilde seanslar halinde ekilmesi daha doğru bir yaklaşım olur.

FUE tekniği eken kişinin eğitimine göre çok farklılık arz eder bu sebeple araştırırken nasıl bir FUe yapılacağını da araştırmalısınız mesela kanal açılarak yapılan FUE nin sonucu FUT tan daha iyi olmaz yani doğal görünme ihtimali yok diyecek kadar azdır.

Sakal Ektirecekler

Mutlaka şunları iyi araştırmalıdır
* Kökler tek tek ekilmelidir guruplar halinde ekilirse suni ve kötü görünür.
* Alım 0.6-0.7 mm lik uçlarla yapılmalıdır daha kalın uçlarla alım yapılması ensede iz bıraktığı gibi sakalın kötü görünmesine sebep olur
* Öncelikle boyundaki gereksiz kökler nakledilmelidir çünkü daha çok benzeşir
* Kanal açılmadan iğne ile delinerek yapılmalıdır yoksa açılan kanallara bağlı iz kalır ve sakallar dik çıkar.
* Ekilecek kök 30-40 derece açı ile o bölgede var olan kıllara paralel ekilmelidir.
* Tüm kökler tekli olmalıdır çünkü doğal sakalların tamamı teklidir,2 li 3 lü ekim yapılması durumunda çok kötü görünüme sebep olabilir.
* Ekim işlemi bir ameliyattır ve yardımcı personellere yaptırılmayacak kadar ciddi bir işlemdir ve bu konuda birikimli uzman doktor tarafından yapılmalıdır.
* Sakal ektirip, pişman olup, ektirdiklerini epilasyonla geri aldıracak kadar pişman olacağı sonuç alan kişiler olduğunu unutmmalısınız.

Sakal Ekimi Video

http://www.sakalekimi.com ve diğer sakalla ilgili sorularınızın cevabı için tıklayın.

HAKKINDA admin

102 Yorumlar

  1. Hocam peki 22 yasindan sonra eğer cikmamissa testogel kullanilmasini önerirmisiniz ?
    Dr.Muharrem KAYA
    testosteron tahlili yaptırın düşükse kullanın yoksa zarar verir

  2. Hocam mrb ben 22 yaşındayım bıyıklarımla ilgili problemim var.sadece burun altındaki kısmı tüy gibi çıkıyor ve oldukça geç uzuyor.kedi bıyığı gibi olması hasebiyle de çirkin bir görüntü meydana getiriyor.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
    Dr.Muharrem KAYA
    22 yaşından sonra çıkması beklenmez
    tek çözüm bıyık ekimi

  3. Merhabalar Muharrem bey. yaşım 22 sadece çenemde ve bıyık bölgemde sakallarim var. onun dışında faullerde yanakda ve boyunda sıfır hiç birşey yok psikolojim altüst bu yüzden. Bu yaştan sonra çıkma olasiliği yok mudur ? Ekim biraz yapay geliyor nasil olur bilemiyorum ne dersiniz ? Yardimci olur musunuz
    Dr.Muharrem KAYA
    bu yaştan sonra çıkma ihtimali az

  4. Mrb hocam biyik ve cene altinda sertlesentuyler var favoti altindada yanakta tuy var sadece 20 yasina gircem size sorum sakalin birden mi ciktigi mesela hic yokken 3 4 ayda tam cikmasi gbi mi yoksa zaman mi aliyor tesekkrler
    Dr.Muharrem KAYA
    yıllara yayılarak çıkar

  5. mrb hocam benim bıyık ve çene altında sertleşen fakat fazla belli olmayan kıllar var favori altı ve cücüktede yanakta sadece tüy var temmuz 1994 doğumluyum kösemiyim acaba veya değilsem sakal cıkacakmı cıkmckmı bilgi verrseniz cok sevinirim …
    Dr.Muharrem KAYA
    köse demek için erken

  6. yardimistiyorum

    hocam merhabalar ben eskiden traş makinesiyle tıraş olurdum gayet iyiydi sakallarım filan bosluk yoktu şimdi ik senedir yaprak jiletle tras oldum bazı yerlere jileti taktım yara felan yok ama oralardan kıl cıkmıyor artık ufak ufak yvarlak kare bosluklar oldu yuzumde cok rahatsız oluyorum bu konuda ne yapmam gerekir orda ilerde tuy cıkar mı acaba yasım 22
    Dr.Muharrem KAYA
    jiletle ilişkisi olmayan bir şekilde saçkıran olabilir dermatologla görüşün

  7. Hocam ben 20 yaşındayım yakında 21e giricem favorilerde ile çenede yumuşak tüyler çıkıyor ama hem geç çıkıyor hem de yüzde hiç sakal yok. Ayrıca yüzüm de kuru. Ne yapmalıyım acaba?
    Dr.Muharrem KAYA
    o tüyler canlanabilir bir süre daha sabredin

  8. Hocam yas 20 bucuk diyelim sarisinim cenede baya var sakal yanaklarda sari tuy var baya ve gozle gorulmesede siyah kil var ama az seviyede napmaliym
    Dr.Muharrem KAYA
    hiçbir şey yapmanıza gerek yok daha doğrusu yapacaklarınız sonucu etkilemez

  9. hocam 19 yaşındayım bıyıklarım çenem ve fovorilerim var elimi sürdüğümde büssürü küçük kıllar var onlar ne zaman sertlesır ne zaman çıkar kıl kökleri de var
    Dr.Muharrem KAYA
    1-2 seneye sertleşir

  10. Hocam yaşım 19 boğaz altında ve favorilerde sakalım çıkıyor ama yanaklarımda sadece tüylenme oluyor.Yanaklarımda sakal çıkması için ne yapabilirim. TEŞEKKÜRLER
    Dr.Muharrem KAYA
    beklemek dışında yapacaklarınız boşa uğraş olur